2012. november 27., kedd

Linzer koszorú

Szépen lassan közeledik a karácsony, így elkezdtem nézegetni a karácsonyi receptjeimet. Kezembe akadt az egyik nagy kedvenc, a linzer koszorú. Végtelenül egyszerű, de annál finomabb süti. Mindenki nagy kedvence, és egyik nagy előnye, hogy sokáig eláll, már ha van ideje rá.


Linzer koszorú hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • csipet só
  • citrom reszelt héja
  • vaníliás cukor
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzádolgozzuk a többi alapanyagot. Gyors mozdulatokkal végezzük, hogy a tészta ne zsírosodjon ki, mert akkor szétesik. Utána rövid ideig hűtőben pihentetjük. A tésztát ezután kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti kiszúróval kiszúrjuk. A lapok felének a közpét egy kisebb formával kilyukasztjuk, ezek a lyukas darabok lesznek a tetején, a többi lesz az alja. 180 fokos sütőben sütjük. Ha kihűltek, az alsó lapokat megkenjük baracklekvárral és ráteszünk egy lyukas lapot. Díszítésképp meghinthetjük porcukorral.
Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése