2012. november 14., szerda

Rózsás-gyöngyös torta

Ha igazán alkalmi tortát szeretnél készíteni, akkor ez a torta pont neked való. Egyszerű elkészíteni, mégis nagyon mutatós és bármilyen ünnepi alkalomra kiváló.




Egy tetszőleges krémmel betöltött kerek tortát marcipánnal vagy cukorpasztával beburkolunk a  " Tortadíszítés marcipánnal" című bejegyzés első lépésénél leírtak alapján. Ezután egy másik színű marcipánt kinyújtunk, kisebb csíkokat vágunk belőle. Akkorára vágjuk, hogy a torta tetejétől egészen az aljáig érjen. Ezután a marcipánból kis golyókat formálunk és körberakjuk a torta tetejét, úgy, hogy a csíkok végének vonalában haladjunk. A rózsák megformálásához egy kisebb marcipángolyót lelapítunk, majd felgöngyöljük. Ez lesz a rózsa közepe. Azután kisebb marcipán lapocskákból felépítjük a szirmait. A kész rózsákat a tortára helyezzük, majd zöld marcipánból kiszúrt levelekkel díszítjük.



Egyszerű, bár kicsit időigényes, de megéri a vesződést, mert igazán ünnepi díszítés, kis kézügyességgel bárki elkészítheti. Hajrá, jó munkát hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése