Egy tetszőleges
krémmel betöltött kerek tortát marcipánnal vagy cukorpasztával beburkolunk a " Tortadíszítés marcipánnal" című bejegyzés első lépésénél leírtak alapján. Ezután egy másik színű marcipánt kinyújtunk,
kisebb csíkokat vágunk belőle. Akkorára vágjuk, hogy a torta tetejétől
egészen az aljáig érjen. Ezután a marcipánból kis golyókat formálunk és
körberakjuk a torta tetejét, úgy, hogy a csíkok végének vonalában haladjunk. A
rózsák megformálásához egy kisebb marcipángolyót lelapítunk, majd
felgöngyöljük. Ez lesz a rózsa közepe. Azután kisebb marcipán lapocskákból
felépítjük a szirmait. A kész rózsákat a tortára helyezzük, majd zöld
marcipánból kiszúrt levelekkel díszítjük.
Egyszerű, bár kicsit időigényes, de megéri a vesződést, mert igazán ünnepi díszítés, kis kézügyességgel bárki elkészítheti. Hajrá, jó munkát hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése