2012. október 17., szerda

Márványos brownie

Imádom a csokoládét, de hát ki nem...Az egyszerűen elkészíthető finomságokat meg annál inkább. Nos, e két dolog találkozik a következő receptben. Nagyon csokis, mégis lágy, könnyen, gyorsan elkészíthető és eteti magát.




Márványos brownie hozzávalók (kb 20x30-as szögletes sütőformához) :

Csokis masszához
  • 125 g jó minőségű étcsokoládé (min.60 %-os)
  • 125 g margarin
  • 2 tojás
  • 3/4 bögre cukor
  • 1/2 bögre liszt
  • csipet só
Krémsajtos masszához
  • 1/4 bögre cukor
  • 250 g natúr sajtkrém
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 tojás
A csokis masszához a csokit és a margarint vízgőz felett felolvasztjuk. Amikor egy kicsit kihűlt, hozzákeverjük a többi hozzávalót. Jól elkeverjük, míg egynemű masszát nem kapunk.
A krémsajtos masszához a hozzávalókat robotgéppel összekeverjük.
A csokis masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejére kerül a krémsajtos massza.
Egy villával néhány kavaró mozdulattal márványos mintát rajzolunk a sütibe. 160 fokos sütőben addig sütjük míg a külseje megszilárdul, de a közepe lágy marad. Ha kihűlt, kis kockákra vágjuk.


Melegen isteni finom. Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

  1. Ez tényleg nagyon kis tuti recept! Gyorsan elkészíthető, isteni finom, és még két nap után is tök jó puha! Holnap sütöm újra! :) Köszi a receptet! :)
    üdv: Linda

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy ízlett! Jó sütögetést és jó étvágyat hozzá! :)

    VálaszTörlés