2012. október 18., csütörtök

Macaron



Párizsi kirándulásom során volt szerencsém kipróbálni e híres nevezetes süteményt. Mindenképp meg szerettem volna kóstolni az echte francia macaront, melyre a franciák oly büszkék. Lehet, hogy most sokan meg fognak rám haragudni, de én nem dobtam hátast tőle. Nem mondom, hogy rossz, kívül roppanós, belül vajpuha, de nekem túl édes, és a színezéktől picit furcsa az íze. Mindenesetre a látvány gyönyörű és nem mondom, hogy soha többet nem fogok enni vagy soha nem fogom itthon kipróbálni.

 
 
Azt viszont nem tagadom, hogy a franciák tudnak sütni, és úton útfélen kis kávézókkal, pékségekkel találkozni, ahol gusztábbnál gusztább sütemények csalogatják az éhes utazót.
 
 
Akit mégis érdekel hogyan készíthető könnyen jó macaron, az alábbi linkre kattintva talál egy jól bevált receptet képekkel illusztrálva:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése