Gesztenyés hókifli
Tészta hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 18 dkg tejföl
Töltelék hozzzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 1-1,5 dl tej
+ tojás a kenéshez, porcukor a forgatáshoz
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tejfölt és jól összegyúrjuk. Egy órát hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a gesztenyemasszát a tejjel jól kikeverjük, nyomozsákba töltjük.
A tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, aminek a közepére nyomjuk a tölteléket. A csíkok szélét megkenjük tojással, majd egymásra hajtjuk. Az így kapott hengert 6-8 cm-s darabokra vágjuk és picit meghajlítjuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Még melegen porcukorba forgatjuk. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése