2013. december 30., hétfő

Rumos csokitorta

Minden évben karácsonykor összegyűlik az egész család, ahol eszünk iszunk, beszélgetünk. Erre a partyra készült el idén ez a csokitorta. Kicsit változtattam a korábbi csokikrém receptemen. Még kevesebb vaj és cukor, de igazán csokis. Egy pici rummal bolondítottam még meg. Aki nem szereti a túl édes, émelyítő ízeket, de azért a csokit nem veti meg, annak biztosan ízleni fog. Ez most karácsonyi díszítéssel készült, de bármilyen alkalomra kiváló.



Rumos csokitorta

Piskóta hozzávalók: 
  • 7 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 1,5 sütőpor
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg margarin
  • 3 evőkanál tejföl
Krém hozzávalók: 
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg jó minőségű étcsoki (min. 60 %-os)
  • 5 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 4 cl rum
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat. A sütőport, kakaót elkeverjük a liszttel, majd a cukros margarinos tojásos masszához adjuk. Hozzákeverjük a tejfölt is, végül pedig óvatosan a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, 180 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.
A krémhez a vajat a porcukorral krémesre keverjük. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk és a mascarponéhoz öntjük, majd a cukros vajat és a rumot is hozzákeverjük.
Ezután betöltjük a tortalapokat a krémmel, tetszés szerint díszítjük. Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése