Diós-marcipános kocka trüffelkrémmel
Tészta hozzávalók:
- 25 dkg marcipán
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 tk sütőpor
- 5 ek (nem túl kemény) szilvalekvár
Tetejére:
- 2 dl tejszín
- 20 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj/margarin
A marcipánmasszát egy tálba morzsoljuk, majd egy robotgép segítségével a többi hozzávalóval jól elkeverjük. Egy kb 15x25 cm-s tepsit kivajazunk, kilisztezünk és a masszát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a trüffelkrémet. A tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről és beleszórjuk a darabokra tört étcsokit, majd egyneműsítjük. Ezután a margarint is beletesszük és simára keverjük. Ha a krém picit kihűlt, a tészta tetejére öntjük és megvárjuk míg teljesen megszilárdul (hűtőbe tesszük legalább egy órára). Ezután kis kockákra vágjuk. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése