2013. október 10., csütörtök

Diós-marcipános kocka trüffelkrémmel

Egy korábbi receptemet alakítottam kicsit át, így született meg ez a finomság. A Marcipános süti ( http://szerecsendejo.blogspot.hu/search?q=Marcip%C3%A1nos+s%C3%BCti ) is egy véletlennek volt köszönhető, de olyan jól sikerült, hogy picit továbbgondoltam, hogy felhasználóbarátabb legyen. Így született meg ez a kocka, ami vendégvárónak is kiváló, könnyebben kínálható, de könnyebben el is fogy :) Volt otthon egy csomó dióm, így abból több került bele és a szilvalekvár sem rontotta el, de szerintem bármilyen lekvárral működik.




Diós-marcipános kocka trüffelkrémmel

Tészta hozzávalók:

  • 25 dkg marcipán
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 5 ek (nem túl kemény) szilvalekvár
Tetejére:
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj/margarin
A marcipánmasszát egy tálba morzsoljuk, majd egy robotgép segítségével a többi hozzávalóval  jól elkeverjük. Egy kb 15x25 cm-s tepsit kivajazunk, kilisztezünk és a masszát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a trüffelkrémet. A tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről és beleszórjuk a darabokra tört étcsokit, majd egyneműsítjük. Ezután a margarint is beletesszük és simára keverjük. Ha a krém picit kihűlt, a tészta tetejére öntjük és megvárjuk míg teljesen megszilárdul (hűtőbe tesszük legalább egy órára). Ezután kis kockákra vágjuk. Jó étvágyat kívánok!















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése