Diótorta
Piskóta hozzávalók:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
Krém hozzávalók:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 2 ek vaníliás pudingpor
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A diót, lisztet, sütőport egy tálban összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a szárazanyagokat, majd a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, 180 fokos sütőben sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd két lapba vágjuk.
A krémhez a diót a tejjel egy edényben elkezdjük melegíteni, amikor picit forrni kezd hozzáadjuk a pudingport, majd a cukrot és állandó kevergetés mellett besűrítjük. A végén hozzáadjuk a vajat is és jól elkeverjük. A krémet teljesen kihűtjük, hogy kenhető legyen.
Az alsó piskóta lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot és kívülről is bevonjuk, fél dióval díszítjük. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése