2013. október 18., péntek

Diótorta

Volt otthon a mélyhűtőben egy csomó dióm még tavalyról. El kellett használnom gyorsan, mert itt van újra a dió szezon és lassan kapom az új "szállítmányt". Mihez kell rengeteg dió? A diótortához. Még sosem csináltam, így gondoltam kitalálok valami brutál diósat. Sikerült. Aki dió rajongó, annak erősen ajánlom, mert ez aztán igazán diósra sikeredett!



Diótorta

Piskóta hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor

Krém hozzávalók:
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek vaníliás pudingpor
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A diót, lisztet, sütőport egy tálban összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a szárazanyagokat, majd a fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, 180 fokos sütőben sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd két lapba vágjuk.
A krémhez a diót a tejjel egy edényben elkezdjük melegíteni, amikor picit forrni kezd hozzáadjuk a pudingport, majd a cukrot és állandó kevergetés mellett besűrítjük. A végén hozzáadjuk a vajat is és jól elkeverjük. A krémet teljesen kihűtjük, hogy kenhető legyen.
Az alsó piskóta lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot és kívülről is bevonjuk, fél dióval díszítjük. Jó étvágyat kívánok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése