Cannoli tészta hozzávalók:
- 180 g liszt
- 40 g vaj
- 1 tojássárgája
- 2 ek cukor
- 2 ek desszertbor
- 2 ek fehérbor
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
- 1 tk kakaópor - elmaradhat
- olaj a sütéshez
- 250 g ricotta
- 125 g porcukor
- 60 g kandírozott narancshéj, citromhéj
- ( 30 g darabolt étcsoki - opcionális)
Közben elkészítjük a tölteléket. A ricottához hozzákeverjük a porcukrot, kandírozott gyümölcsöket, csokit. (Nekem túl híg volt a ricottám, így egy nagyon pici zselatint is tettem bele). Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tésztát pihentetés után kinyújtjuk kb 1 mm vastagságúra. 10-12 cm átmérőjű köröket/ovális formákat vágunk belőle. A cannoli csöveket, ennek hiányában a sajtos rolóhoz használt csöveket beolajozzuk, majd rátekerjük a tésztát. A széleit felvert tojással ragasztjuk egymáshoz, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Egy lábosban bőséges olajat hevítünk, beletesszük a csövekre feltekert tésztahengereket. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Ha kihűltek, lehúzzuk a csövekről.
A tölteléket habzsákba kanalazzuk és a kihűlt tésztahengereket megtöltjük vele. Tetejét porcukorral meghintjük. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése