2013. április 6., szombat

Ördög torta marcipán bevonnattal

Még régebben keresgéltem valami igazán csokis, mégsem vajas torta receptet a neten és így bukkantam rá az amerikában nagyon népszerű csodára. Az enyém szülinapra készült, ezért van marcipán borítással, de anélkül is finom, mutatós desszert. Nagyon nagyon csokis, mégsem émelyítő, igazi csokiimádóknak való.
Az eredeti receptben dupla ennyi krém szerepelt, de szerintem bőven elég ennyi is, így nem lesz annyira tömény. A tésztája finom puha, nem túl édes, nagyon kakaós.


Tészta hozzávalók:
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2,5 dl víz
  • 10+15 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 tk vanília kivonat
  • 22,5 dkg liszt
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 0,5 tk sütőpor
  • 0,5 tk só

Krém hozzávalók:
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg étcsoki
A vizet a kakaóporral és 10 dkg cukorral felforraljuk. A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, vanília kivonatot. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, sütőporral és sóval. A tojásos keverékhez hozzáöntjük a kakaós vizet, majd a lisztes keveréket. 2 tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és fele-fele arányban elosztjuk bennük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percet, majd kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd a tűzről levéve beleszórjuk a csokit és addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt és besűrűsödött, megkenjük vele az egyik tortalapot majd rátesszük a másikat, majd kívülről is bevonjuk a krémmel. Hűtőben dermesztjük. Ha szeretnénk, díszíthetjük marcipánnal.
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése