2013. április 15., hétfő

Mini pizzás csiga

Ez a recept egy nagyon hálás recept. Gyorsan megvan, mutatós, előre elkészíthető, ami nem hátrány ha vendégeket várunk. Sőt még a mélyhűtőbe is betehető szűkebb időkre, ha váratlan látogatóink akadnának és valami finomsággal szeretnénk őket megkínálni. Ekkor csak kivesszük, gyorsan megsütjük és máris frissen készült finomsággal lephetjük meg őket. Garantált siker lesz.



Mini pizzás csiga

Tészta hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 pohár tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kk só
  • fél sütőpor
Töltelék:
  • 1 kis üveg paradicsomlé
  • só, bors, oregánó, bazsalikom, esetleg cukor
  • (olívaolaj, liszt)
  • kb. 20 dkg reszelt sajt
A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk. 4 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen kinyújtani.

A tölteléket elkészítjük. A paradicsomlét egy lábosban felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, ha nagyon savanyúnak találjuk akkor tehetünk bele pici cukrot is. Ha híg a paradicsomszószunk, akkor az olívaolajból és lisztből kevés rántást készítünk és ezzel besűrítjük.

A tésztákat egyenként kinyújtjuk 2-3 mm vastagságú téglalapokra, megkenjük a paradicsomszósszal és reszelt sajtot szórunk rá. Ezután feltekerjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára, de minimum pár órára. (Én, ha nagyon sietek akkor a mélyhűtőbe teszem kb fél órára). Másnap ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Ezt a tésztát ízesíthetjük bármi mással is ízlés szerint. Én csináltam már sajtosan, amihez csak olvasztott vajat és reszelt sajtot kevertem össze, ezzel kentem meg a tésztát, de tehetünk bele sonkát, kukoricát, vagy bármi mást, sőt ha a tésztából kihagyjuk a sót, édes töltelékkel is készíthetjük.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése