Mini pizzás csiga
Tészta hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 pohár tejföl
- 2 tojás sárgája
- 1 kk só
- fél sütőpor
- 1 kis üveg paradicsomlé
- só, bors, oregánó, bazsalikom, esetleg cukor
- (olívaolaj, liszt)
- kb. 20 dkg reszelt sajt
A tölteléket elkészítjük. A paradicsomlét egy lábosban felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, ha nagyon savanyúnak találjuk akkor tehetünk bele pici cukrot is. Ha híg a paradicsomszószunk, akkor az olívaolajból és lisztből kevés rántást készítünk és ezzel besűrítjük.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk 2-3 mm vastagságú téglalapokra, megkenjük a paradicsomszósszal és reszelt sajtot szórunk rá. Ezután feltekerjük és hűtőbe tesszük egy éjszakára, de minimum pár órára. (Én, ha nagyon sietek akkor a mélyhűtőbe teszem kb fél órára). Másnap ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ezt a tésztát ízesíthetjük bármi mással is ízlés szerint. Én csináltam már sajtosan, amihez csak olvasztott vajat és reszelt sajtot kevertem össze, ezzel kentem meg a tésztát, de tehetünk bele sonkát, kukoricát, vagy bármi mást, sőt ha a tésztából kihagyjuk a sót, édes töltelékkel is készíthetjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése