2013. április 24., szerda

Mennyei csokitorta

Férjem szülinapjára készítettem ezt a tortát. Ez az egyik kedvence. Csokis, de mégsem a szokványos vajkrémes. A tésztája sűrű, de finom puha, a krém pedig a mascarponétól és a jó minőségű csokitól lesz mennyei. Korábban már feltettem ezt a receptet ünnepi csokitorta néven.
Ez most annyiban tér el a korábbi recepttől, hogy a külseje még be van vonva egy jó kis trüffelkrémmel. Ez által még csokisabb, az édes krémes tölteléket jól ellensúlyozza a sűrű csokis kesernyés trüffelmáz.




Csokitorta hozzávalók:

http://szerecsendejo.blogspot.hu/2012/12/unnepi-csokitorta.html

Külső trüffelmáz hozzávalói:
  • 20 dkg jó minőségű étcsoki (min.60 %-os)
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg margarin
A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az étcsokit. Jól elkeverjük, míg a csoki teljesen felolvad. Aztán beletesszük a margarint és simára keverjük. Egy kicsit kihűtjük, hogy ne legyen túl híg, aztán torta tetejére öntük. Az oldalán lecsorgó mázat elkenjük, hogy mindenhol körbevonja a tortát. A lecsorgó és kimaradt trüffelkrémet egy tálcán elsimítjuk, hűtőben dermesztjük, majd kis golyókat formálunk belőle és tetszés szerint csokiforgácsban, kakaóporban vagy akárt darált dióban meghempergetjük. A golyókat a torta tetejére tesszük, közepét csokiforgáccsal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése