Narancsos mandulás torta hozzávalók:
- 3 narancs
- 300 g őrölt mandula
- 300 g cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 7 tojás
Szilvaszósz hozzávalók:
- 1,5 kg fagyasztott szilva
- 150 g vaj
- 100 g cukor
- 1 rúd fahéj
- 1 citrom leve
A torta elkészítéséhez először a narancsokat jó megmossuk, aztán egy edénybe tesszük. Felöntjük hideg vízzel, hogy teljesen ellepje őket, majd feltesszük főni kb 2 óra hosszára. Ha megfőttek, félbevágjuk és az esetleges magokat eltávolítjuk. Ezután egy robotgépben összeaprítjuk őket. A narancspépből 450 g-ra lesz szükségünk, ennyit kimérünk és visszatesszük a gépbe, majd hozzáadjuk a szárazanyagokat, utána pedig egyesével a tojásokat. Szép simára keverjük, majd egy kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a szilvaszószt. Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük és addig főzzük, amíg a szilva megpuhul. Kivesszük a fahéjrudat és leturmixoljuk, majd egy szűrőn átpaszírozzuk, hogy a héját eltávolítsuk.
Ha a torta kihűlt, szeleteljük és szilvaszósszal, esetleg vaníliafagyival tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése