Ebben a
hidegben szerintem mindenki sokat ábrándozik a nyárról. Milyen jól esene egy
kis meleg nyári napsütés! Süttetni a hasunkat a strandon, közben finom nyári
gyümölcsöket majszolni. Finom édes, piros eper, hmm. Na, de ne kalandozzunk el ennyire! Sajnos
kint hideg van, de szerencsére van a mélyhűtőben egy kis fagyasztott eper.
Lássuk mit lehet vele kezdeni! Egy fincsi nyarat idéző epres tejszínes pitét sütni!
Epres-tejszínes pite
Tészta
hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
Krém
hozzávalók:
- 60 dkg fagyasztott eper
- 3 dl tejszín
- 3 tojás
- 5 dkg cukor (ha nem elég édes az eper, akkor a cukor lehet picit több)
A tésztához
a hozzávalókat összegyúrjuk, majd piteforma nagyságúra nyújtjuk, úgy hogy a
tésztának legyen pereme is. (Ez kb 28 cm-s formához elegendő).
A krémhez a
hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a tésztára öntjük.
175 fokora
előmelegített sütőben megsütjük. Ha a tészta nagyon pirul de a krém még folyós
akkor letekerjük a sütőt 150-160 fokra és így sütjük tövább. A krém nem
szilárdul meg teljesen, majd csak ha kihűl, ezért érdemes utána egy éjszakára
hűtőbe tenni. Hűtés után fogyasztható. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése