2016. január 24., vasárnap

Epres-tejszínes pite

Ebben a hidegben szerintem mindenki sokat ábrándozik a nyárról. Milyen jól esene egy kis meleg nyári napsütés! Süttetni a hasunkat a strandon, közben finom nyári gyümölcsöket majszolni. Finom édes, piros eper, hmm.  Na, de ne kalandozzunk el ennyire! Sajnos kint hideg van, de szerencsére van a mélyhűtőben egy kis fagyasztott eper. Lássuk mit lehet vele kezdeni! Egy fincsi nyarat idéző epres tejszínes pitét sütni!



Epres-tejszínes pite

Tészta hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás

Krém hozzávalók:
  • 60 dkg fagyasztott eper
  • 3 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 5 dkg cukor (ha nem elég édes az eper, akkor a cukor lehet picit több)

 A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd piteforma nagyságúra nyújtjuk, úgy hogy a tésztának legyen pereme is. (Ez kb 28 cm-s formához elegendő).
A krémhez a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a tésztára öntjük.
175 fokora előmelegített sütőben megsütjük. Ha a tészta nagyon pirul de a krém még folyós akkor letekerjük a sütőt 150-160 fokra és így sütjük tövább. A krém nem szilárdul meg teljesen, majd csak ha kihűl, ezért érdemes utána egy éjszakára hűtőbe tenni. Hűtés után fogyasztható. Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése