2015. április 3., péntek

Diós málnás pite

Meglepően kellemes kis párosítás. A diós édes krém és a savanykás málna az omlós linzertésztán. Hirtelen jött ötlettől vezérelve született meg ez a süti és nem bántam meg, hogy így alakult. Igazán kellemes kombinácója az édes és savanyú ízeknek. Aki a diót szereti, annak pedig kötelező. Az elkészítése is pofon egyszerű. Még a tésztával picit csalni is lehet, aki nem szeret nyújtogatni. A masszát egyszerűen csak beletesszük a formába és belenyomkodjuk, hogy a szélére is kerüljön és kész. Aztán jöhet a töltelék, amit meg csak kavarni kell.



Diós málnás pite

Tészta hozzávalók:
  • 24 dkg liszt
  • 16 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 ek víz
Diós krém hozzávalók:
  • 20 dkg darált dió
  • 2 tojássárgája
  • 2 tojásfehérje 
  • 10 dkg cukor
  • 1 kk vaníliaaroma
  • 1 kk fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejszín
Plusz 2 marék fagyasztott málna

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzádolgozzuk a cukrot és a vizet. Kinyújtjuk és egy piteformába fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben félkészre sütjük. 
A krémhez a darált diót elkeverjük a tejszínnel, tojássárgákkal, cukorral és a fűszerekkel. A tojásfehérjét habbá verjük, a krémhez forgatjuk. 
A félig megsült tésztára szórjuk a málnát, majd ráöntjük a diós krémet, visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése