A torta belsejébe egy könnyű barackos túrókrém került vaníliás piskótával.
Torta barackos túrókrémmel
Piskóta hozzávalói (24 cm-s formához):
- 7 tojás
- 22,5 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 14 dkg cukor
- 14 dkg margarin
- 3 evőkanál tejföl
- 1 kk vaníliakivonat
Túrókrém hozzávlók:
- 50 dkg túró
- 50 dkg mascarpone
- 15-20 dkg porcukor
- 2 db citrom leve és héja
- 1 kk vaníliakivonat
- 25 ml tej
- 2 csipet só
- őszibarack konzerv
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd a cukros margarinos tojásos masszához adjuk. Hozzákeverjük a tejfölt is, végül pedig óvatosan a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, 180 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.
A krémhez a hozzávalókat a barack kivételével krémesre keverjük. A barackot szeletekre vágjuk.
Egy piskótalapot megkenünk egy adag krémmel, majd rátesszük a barackszeleteket, majd a következő piskótalap, még egy adag krém, aztán barack. Végül a harmadik piskótalappal fedjük be. Kívülről is körbekenjük a tortát, majd tetszés szerint díszítjük marcipánnal vagy a krémmel.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése