2015. április 3., péntek

Zabpelyhes süti

Nem is tudom ez a süti miért nem került fel eddig a blogra! Pedig az egyik legrégebb óta sütött sütijeim egyike. Nagyon szeretjük és végtelenül egyszerű. Még azt is mondhatom, hogy az egészséges fajtából való, a gyerekek is imádják. Ha szeretnénk, fel lehet turbózni étcsokidarabokkal, vagy meggyel. Mindekettővel nagyon jó, de magában is finom, puha. Eteti magát :)



Zabpelyhes süti hozzávalók:
  • 2,5 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 bögre zabpehely
  • 1 bögre méz
  • 1 ek sütőpor
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 15 dkg olvasztott margarin (én próbáltam már olívaolajjal is és jó)
  • 4 tojás
  • 1 ek fahéj
  • 5-6 alma
  • 30 dkg tejföl
Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a szárazanyagokat. A mézet a tojásokkal kikeverjük, majd hozzzáadjuk az olvasztott margarint/olajat és a tejfölt. Hozzákeverjük a lisztes keveréket, végül az almát. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése