Egzotikus csók hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 15 dkg étcsoki apróra vágva
- 15 dkg apróra vágott aszalt vörösáfonya
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 1-1,5 dl víz
A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport. A vajat elmorzsoljuk a sütőporos liszttel. Belekeverjük a cukrot, csokit, aszalt gyümölcsöt. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojást is, majd annyi vizet, hogy a tészta kellően lágy legyen. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Sütőpapírralt bélelt tepsire evőkanálnyit teszünk a tésztából 7-8 cm távolságra egymástól, majd kanál hátuljával kicsit lelapítjuk. 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. Jó étvágyat kívánok!
Azt hiszem, ezt kipróbálom! Pont van itthon hozzávaló, és valami keksz szerűséget akartam már csinálni. Jókor jött a recept! :)
VálaszTörlésFincsi lett! :) Én most fél adagot csináltam. Kicsit kevesebb cukorral (10 dkg a fél adaghoz) és most épp tejcsokival. És így is nagyon finom! G. mondta is, hogy mentsem a receptet. Megtörtént! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlik :) Biztos tejcsokival is finom, majd legközelebb én is kipróbálom :)
VálaszTörlés