Cirtomos hamis ördögtorta
Piskóta hozzávalók:
- 2 dl víz
- 0,5 dl citromlé
- 10+15 dkg cukor
- 12,5 dkg vaj/margarin/
- 2 tojás
- 2 tk vanília kivonat
- 22,5 dkg liszt
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk sütőpor
- 0,5 tk só
Krém hozzávalók:
- 1-1,5 l tejszín
- 20 dkg fehércsoki
- 1 citrom leve
A vizet, citromlét a 10 dkg cukorral felforraljuk, cukorszirupot főzünk. A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, vanília kivonatot. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, sütőporral és sóval. A tojásos keverékhez hozzáöntjük a cukorszirupot, majd a lisztes keveréket. Egy tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percet, majd kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd a tűzről levéve beleszórjuk a fehércsokit és addig keverjük, amíg teljesen felolvad, majd beleöntjük a citromlevet. Hagyjuk hűlni.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd a tűzről levéve beleszórjuk a fehércsokit és addig keverjük, amíg teljesen felolvad, majd beleöntjük a citromlevet. Hagyjuk hűlni.
A piskótát visszatesszük a tortakarikába és ráöntjük a krémet. (Aki szeretné, több rétegben is megkenheti a piskótát, én itt az egyszerűség kedvéért csak a tétejére öntöttem a krémet.) Hűtőben dermesztjük. Ha megdermedt a krém, levesszük a tortakarikát és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése