2014. június 20., péntek

Epres torta

Többször láttam már ehhez hasonló tortát különböző műsorokban, újságokban és nagyon tetszett ez a fajta díszítés. Egyszerű és mutatós. Így elkészítettem az én verziómat. Könnyű, krémes, nem túl édes epres finomság.



Epres torta:
(18cm-s tortaforma)

Piskóta hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 8 dkg liszt
  • fél sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 ek tejföl
  • reszelt citromhéj
Krém hozzávalók:
  • 3 dl tej
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 5-6 ek cukor
  • 1 dl natút joghurt
  • 1,5 dl tejszín felverve
  • 1 cs zselatin fix
  • eper
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, tejfölt, citromhéjat. Végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd két lapba vágjuk.

A krémhez egy pici tejben csomómentesre keverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingot, besűrítjük, végük a cukrot is hozzákeverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a joghurtot és a felvert tejszínhabot is. Végül a zselatin fixet is hozzákeverjük.

Most jöhet a torta összeállítása. Az egyik piskótalapot visszatesszük a tortakarikába. Az oldalát körberakjuk félbevágott eperrel és a piskótára is teszünk belőle. Majd ráöntjük a krémet. Végül lefedjük a másik piskótalappal. Hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt porcukorral vagy friss eperrel díszítjük. Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése