Krémes túrótorta
Tészta hozzávalók:
- 30 dkg darált keksz (nekem háztartási keksz volt most itthon, de valami omlós fajtából még jobb)
- 15 dkg vaj/ margarin olvasztva
- csipet fahéj
- 50 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- vanília
- reszelt citromhéj
A tészta hozzávalóit összekeverjük és egy tortaformába jól belenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Picit hagyjuk hűlni.
A krémhez a túrót áttörjük, ha nagyon darabos, majd elkeverjük a mascarponéval, tejszínnel (nem tejszínhabbal!). Ezután hozzákeverjük a tojásokat, cukrot, végül a vaníliát, citromhéjat. A tésztára öntjük és visszatesszük a sütőbe kb 50-60 percre. Mikor a teteje már aranybarna és szilárd, de a belseje még picit lágy, akkor jó. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, de legalább pár órára, míg teljesen lehűl és megszilárdul. Ezután fogyaszthatjuk. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése