Aszaltszilvás marcipángolyó hozzávalók:
- 400 g marcipánmassza (2-szeres)
- aszaltszilva kb 20 db
- rum
- 1 dl tejszín
- 100 g étcsoki
- 2 dkg vaj
- fehércsoki díszítéshez
Az aszaltszilvákat beáztatjuk a rumba egy éjszakára, de legalább néhány órára. A marcipánmasszából kis darabokat tépünk, kb egyforma méretűeket, majd kézzel szétnyomkodjuk. Nyújtani is lehet és utána felvágni egyforma darabokra, akinek úgy egyszerűbb. A marcipán közepébe teszünk egy szem szilvát, majd golyót formázunk belőle. A tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről majd beletesszük az étcsokit. Jól elkeverjük, ezután elkeverjük benne a vajat is. Ha picit kihűlt, akkor belemártjuk a marcipángolyókat és hagyjuk megszáradni. Tetejét olvasztott fehércsokival díszíthetjük. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése