2014. február 4., kedd

Aszaltszilvás marcipángolyó

Ez a kis szösszenet hirtelen felindulásból készült. Volt otthon egy csomó marcipán, és valami gyorsat akartam csinálni belőle. Nem bonyolult, és nagyon finom. Már aki szereti a marcipánt. Ehhez a desszerthez jó minőségű marcipán kell, mert az a lényege, persze a trüffelkrém és az aszaltszilva se ront rajta :)



Aszaltszilvás marcipángolyó hozzávalók:

  • 400 g marcipánmassza (2-szeres)
  • aszaltszilva kb 20 db
  • rum
  • 1 dl tejszín
  • 100 g étcsoki
  • 2 dkg vaj
  • fehércsoki díszítéshez
Az aszaltszilvákat beáztatjuk a rumba egy éjszakára, de legalább néhány órára. A marcipánmasszából kis darabokat tépünk, kb egyforma méretűeket, majd kézzel szétnyomkodjuk. Nyújtani is lehet és utána felvágni egyforma darabokra, akinek úgy egyszerűbb. A marcipán közepébe teszünk egy szem szilvát, majd golyót formázunk belőle. A tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről majd beletesszük az étcsokit. Jól elkeverjük, ezután elkeverjük benne a vajat is. Ha picit kihűlt, akkor belemártjuk a marcipángolyókat és hagyjuk megszáradni. Tetejét olvasztott fehércsokival díszíthetjük. Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése