Csokikrémes-szilvás torta
Piskóta hozzávalók (18 cm-s formához):
- 5 tojás szétválasztva
- 7 dkg liszt
- 7 dkg darált dió
- 2 dkg kakaópor
- 1 sütőpor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 ek. tejföl
Csokikrém hozzávalók:
- 20 dkg 60 %-os étcsoki
- 2 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- rum/rumaroma
Szilvatöltelék:
- 3 ek. szilvalekvár
- kevés forró víz
Burkoláshoz: marcipán
A piskótához a cukrot a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tejfölt. A lisztet, diót, sütőport egy külön tálban elkeverjük, majd az előbbi masszához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 4 lapba vágjuk.
A csokikrémhez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve beleszórjuk a csokit és jól elkeverjük, míg elolvad. A vajat is hozzákeverjük, míg szép sima krémet nem kapunk. Ízesítjük rummal vagy rumaromával.
A szilvatöltelékhez a jó minőségű, kemény házi szilvalekvárt egy kevés forró vízzel elkeverjük, hogy kenhető állagú legyen.
A torta összeállítása: a legalsó tortalapot megkenjük egy rész csokikrémmel, majd rátesszük a következő lapot. Erre kerül a szilvalekvár, majd a harmadik lap, amire szintén csokikrém kerül. Végül a negyedik lappal lefedjük és kívülről is vékonyan körbekenjük a csokikrémmel. Ezután marcipánnal tetszés szerint burkoljuk. Jó étvágyat kívánok!
Gáspi rendszerint délután 2 és 4 között mutat pár fényképet az aktuális tortáról, ez sem volt kivétel. hát van szíve? nincs. :) (a belső marcipánréteg pedig nagyon jól hangzik, nyám.)
VálaszTörlésD
Hátha visz hétfőn kóstolót, már ha marad még belőle...;)
Törlés