Citrom torta
(24 cm-s tortaformához)
Piskóta hozzávalók:
- 7 tojás
- 22,5 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 14 dkg cukor
- 14 dkg margarin
- 3 evőkanál tejföl
Krém hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 kk vaníliaaroma
- 1 nagyobb citrom leve és reszelt héja
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, tejfölt. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd a masszához adjuk. Végül pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, 180 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.
A krémhez a margarint a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, vaníliát, a citrom levét és belereszeljük a jól megmosott héját.
Ezután betöltjük a tortalapokat a citromos krémmel. Végül körbekenjük a torta oldalát és tetejét is. Majd kedvünk szerint díszítjük a krémmel vagy marcipánnal. Jó étvágyat kívánok!
A krémhez a margarint a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, vaníliát, a citrom levét és belereszeljük a jól megmosott héját.
Ezután betöltjük a tortalapokat a citromos krémmel. Végül körbekenjük a torta oldalát és tetejét is. Majd kedvünk szerint díszítjük a krémmel vagy marcipánnal. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése