2013. szeptember 10., kedd

Citrom torta

Egy kedves ismerősöm ikreinek szülinapjára készült ez a torta. Nem gej, nem tömény vajas, hanem finom selymes krém és puha piskóta rétege. Aki nem csokis párti és nem szereti a túl édes desszertet, annak biztosan ízleti fog ez a finomság. A recept sem bonyolult, bárki könnyedén elkészítheti otthon és meglepheti vele a családot. A díszítést pedig kedvünk szerint variálhatjuk, vagy csak a saját krémjével körbekenjünk, de ha ünnepi az alkalom, marcipánnal is díszíthetjük.



Citrom torta
(24 cm-s tortaformához)

Piskóta hozzávalók:
  • 7 tojás
  • 22,5 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg margarin
  • 3 evőkanál tejföl
Krém hozzávalók: 
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 kk vaníliaaroma
  • 1 nagyobb citrom leve és reszelt héja

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, tejfölt. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd a masszához adjuk. Végül pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, 180 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.

A krémhez a margarint a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, vaníliát, a citrom levét és belereszeljük a jól megmosott héját.

Ezután betöltjük a tortalapokat a citromos krémmel. Végül körbekenjük a torta oldalát és tetejét is. Majd kedvünk szerint díszítjük a krémmel vagy marcipánnal. Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése