2013. augusztus 27., kedd

Diós-szilvás süti

Itt a szilvaszezon, végre. Már nagyon vártam, mert imádom a szilvát és ezt a sütit is. Biztos más gyümölccsel is el lehetne készítni, de azért mégis csak szilvával az igazi. Nem túl mutatós, de annál finomabb desszert. Még a kisfiam, aki sajnos nem szereti a gyümölcsöt, ő is megkóstolta.
Az elkészítése is pofon egyszerű.



Diós-szilvás süti

Tészta hozzávalók:

  • 10 dkg vaj/margarin
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 6 tojás szétválasztva
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kk fahéj
  • 1 tk sütőpor
Tetejére:
  • 70 dkg magozott szilva
  • 5 dkg cukor
  • 1 kk fahéj
  • 5 dkg dió durvára vágva

A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, reszelt citromhéjat. A lisztet elkeverjük a darált dióval, fahéjjal, sütőporral. A lisztes keveréket a vajas masszához adjuk. A tojásfehérjéket habbá verjük és óvatosan a tésztához forgatjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe önjük. A szilvát fahéjas cukorba forgatjuk, majd a tészta tetejére rakosgatjuk, megszórjuk durvára vágott dióval. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 50 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése