Díszítésnél lehetünk kreatívak, alkalomtól függően.
Tejszínes gyümölcsjoghurt torta
(24 cm-s tortaformához)
Piskóta hozzávalók:
- 7 tojás
- 22,5 dkg liszt
- 1,5 sütőpor
- 14 dkg cukor
- 14 dkg margarin
- 3 evőkanál tejföl
Krém hozzávalók
- 30 dkg gyümölcs tetszés szerint
- cukor ízlés szerint
- 2 dl natúr joghurt
- 6 dl felvert tejszínhab (fele-fele növényi-állati tejszínből)
- ha nem elég kemény a krém tehetünk bele pici zselatint, kb 1 dkg-t
A krémhez a gyümölcsöt a cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha nem szeretnénk,hogy darabos legyen a krém, akkor pürésíthetjük turmixgéppel. Hozzáadjuk a joghurtot, majd a felvert tejszínhabot. Kevés habot félreteszünk a díszítéshez. Ha szükséges, akkor adunk hozzá zselatint.
A piskóta lapokat megtöltjük a krémmel. Tetejét, oldalát is körbekenjük. Oldalát stiftelt mandulával, tetejét tejszínhabbal, gyümölccsel díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése