Citromos krémes szelet
Tészta hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 2 tojás
- 2 ek tejföl
- 3 dl tej
- 4 dl tejszín (ha épp nincs otthon, mehet az egész tejjel)
- 8 dkg vanília pudingpor
- 8 ek cukor
- 15 dkg vaj/margarin
- 1 citrom leve és reszelt héja
Tetejére:
- 10 dkg porcukor
- 1 ek forró víz
- citromlé
A krémhez a tejszínt felforraljuk, közben a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport. Ha forr a tejszín, hozzáöntjük a pudingot és addig kevergetjük, míg besűrűsödik, ekkor hozzáadjuk a cukrot. Ha kész a pudingunk, hozzákeverjük a vajat/margarint és a citrom levét, reszelt héját. Majd lehűtjük.
Ezután következik a betöltés. Az egyik lapot megkenjük a krém 2/3-ával, rátesszük a másik lapot, ezt megkenjük baracklekvárral, majd következik a harmadik lap. Ezután éles késsel kettévágjuk a süteményt és az egyik felére rákenjük a maradék krémet, majd rátesszük a süti másik felét, így hatlapos süteményt kapunk. A tetejére ráöntjük a porcukorból, forróvízből, citromléből készült mázat. Az egészet hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy a tészta megpuhuljon. Eztuán szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése