2013. március 19., kedd

Vegyes pohárkrém

Hétvégén nem volt kedvem sütni, de azért mindenképp szeretem volna valami édességet enni. Egyszerű, gyors desszertet készítettem, amit bárki könnyen meg tud csinálni. A lényege egy alap főzött krém, amit aztán kedvünk szerint ízesíthetünk. Garantáltan nagy siker lesz a gyerekek körében, de ha vendégeket várunk és nincs túl sok időnk, akkor is nagyon praktikus desszert, mert gyorsan megvan és nagyon mutatós. Ha csak felnőttek részére készítjük, tehetünk bele némi alkoholt is, hogy még izgalmasabbá tegyük.
Én most egy csokis-vaníliás verziót csináltam tejszínhabbal.



Pohárkrém hozzávalók:
  • 0,5 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 3 tojássárgája
  • 1 kk vaníliaaroma
  • 5 dkg étcsoki olvasztva
  • 2-3 dl tejszínből tejszínhab
Egy kevés tejben elkeverjük a pudingport és a tojássárgákat. A maradék tejet felforraljuk a cukorral. Ha felforrt, ráöntjük a pudingporos tojásos pépre és a tűzön besűrítjük. Ezután a krémet két részre osztjuk, az egyikhez tesszük a vaníliaraomát, a másikhoz az olvasztott étcsokit. Felverjük a tejszínhabot, majd a kihűlt krémekhez keverjük. Poharakba vagy fagyikelyhekbe rétegezzük, tetejét tejszínhabbal díszítjük.



2 megjegyzés: