Csokis-citromos torta
(kb. 24 cm-s torta formához)
Piskóta hozzávalók:
- 7 tojás
- 20 dkg liszt
- 2,5 dkg kakaópor
- 1,5 sütőpor
- 14 dkg cukor
- 14 dkg margarin
- 3 evőkanál tejföl
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 4 kk vaníliaaroma
- 10 dkg jó minőségű étcsoki (min. 60 %-os)
- 1 citrom leve és reszelt héja
A krémhez a margarint a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliát. Majd a mascarponés krémet kétfelé osztjuk. A csokis részhez a csokit vízgőz felett felolvasztjuk és az egyik mascarponés krémhez öntjük. Jól elkeverjük. A citromos részhez a krém másik feléhez adjuk a citrom levét és belereszeljük a jól megmosostt héját.
Ezután betöltjük a tortalapokat. Az alsó lapot megkenjük a csokis krémmel, rátesszük a következő lapot, ezt megkentük a citromos krémmel. Végül körbekenjük a torta oldalát és tetejét is a megmaradt krémmel. Érdemes a még ízesítetlen krémet úgy kétfelé osztani, hogy az egyik részéből egy picit több legyen, amelyikkel majd kívülről is be szeretnénk vonni a tortát.
Végül díszítjük. Oldalát panírozzuk durvára tört dióval. Tetejét körben díszítjük krémmel. Közepére marcipánból nyomunk különböző kiszúrókkal mintákat, például hópelyhet, magyal levelet. Megszórjuk még cukorgyönggyel. Közepére marcipán hóember kerül.
Kedvünknek megfelelően bevonhatjuk,díszíthetjük akár az egészet marcipánnal is.
Szia Évi! Kb hány percig kell sütni a tortát? holnap kipróbálnám:) Köszi! Anetta
VálaszTörlésSzia Anetta!Ez sütőtől is függ, de ha már barnul a teteje és nem lágy a tészta ha benyomod, akkor jó. Esetleg szúrhatsz a közepébe egy kést és ha nem ragad rá a tészta, akkor tuti jó. Nekem kb 40 perc szokott lenni.
VálaszTörlésJó sütögetést!