Ezt a receptet már többféleképpen kipróbáltam. Készült már belőle kuglóf ,torta, most pedig sütemény.Egy kerti partyra sütöttem vendégvárónak és ebben a formában is megállta a helyét. A csapat három perc alatt eltüntette az egészet, mire felocsúdtam, már el is fogyott :) Puha, szaftos piskóta trüffelkrémmel. Aki a csokit szereti, annak kötelező kipróbálni!
Csupa csoki kocka hozzávalók:
- 180 g liszt
- 225 g cukor
- 60 g olvasztott vaj
- 50 g keserű kakaópor
- 250 ml író (nekem nem volt itthon, így helyettesítettem 1-2
ek. tejföllel elkevert tejjel, de joghurttal is lehet)
- 125 ml tej
- 2 tojás
- 1 ek.nescafe pici tejben feloldva
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1/4 tk. só
Csokikrém hozzávalók:
- 200 g étcsoki
- 2 dl tejszín
A tésztához a száraz
alapanyagokat összekeverjük egy tálban. A nedves alapanyagokat robotgéppel
jól elkeverjük, majd a szárazanyagokhoz öntjük és simára keverjük. Egy sütőpapírral
bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük
(hamar megsül). Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd a tetejét picit meglisztezzük
hogy ne ragadjon és óvatosan kiborítjuk a tepsiből. Levesszül róla a
sütőpapírt, majd két egyforma lapra vágjuk.
Közben az öntethez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve jól elkeverjük benne az étcsokit. A krémet is kihűtjük, hogy jól kenhető állgú legyen.
Közben az öntethez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve jól elkeverjük benne az étcsokit. A krémet is kihűtjük, hogy jól kenhető állgú legyen.
Az egyik piskóta lapot megkenjük a krém felével.
Rátesszük a másik lapot ,majd megkenjük a maradék krémmel és a tetejét
megszórjuk kókuszreszelékkel. Jó étvágyat kívánok!
Szerintem nem volt 3 perc, hamarabb elfogyott! :)
VálaszTörlés:D
Törlés