Mogyorókrémes torta
- 5 tojás
- 6 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 sütőpor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 evőkanál tejföl
Krém hozzávalók:
- 400 g habtejszín
- 400 g mogyorókrém
- 1 zacskó zselatinfix
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat. A sütőport, darált diót elkeverjük a liszttel, majd a cukros margarinos tojásos masszához adjuk. Hozzákeverjük a tejfölt is, végül pedig óvatosan a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, 180 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.
A krémhez a tejszínt felverjük, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet, végül a zselatinfixet.
A tortalapokat megtöltjük a krémmel, tetejét tetszés szerint díszítjük Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése