2016. április 30., szombat

Mogyorókrémes torta

Mostanában nagyon rákaptunk a mogyorókrémre. A gyerekek is imádják. Így elerülhetetlen volt, hogy ismét egy mogyorókrémes tortával próbálkozzak. A tésztája kellemesen diós, nem túl édes, amit a krém ellensúlyoz. Igazi íz-és kalóriabomba.




Mogyorókrémes torta


Piskóta hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál tejföl

Krém hozzávalók:
  • 400 g habtejszín 
  • 400 g mogyorókrém
  • 1 zacskó zselatinfix
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat. A sütőport, darált diót elkeverjük a liszttel, majd a cukros margarinos tojásos masszához adjuk. Hozzákeverjük a tejfölt is, végül pedig óvatosan a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, 180 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.

A krémhez a tejszínt felverjük, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet, végül a zselatinfixet.

A tortalapokat megtöltjük a krémmel, tetejét tetszés szerint díszítjük Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése