Gesztenyés sajttorta
- 30 dkg omlós keksz
- 15 dkg olvasztott margarin
Krém hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 50 dkg gesztenyemassza
- 1 ek vaníliaaroma
- 15 dkg porcukor
- 4 ek. tejföl
- 4 tojás
- 1,5 ek.liszt
A tésztához az omlós kekeszet ledaráljuk vagy kézzel összemorzsoljuk. Elkeverjük az olvasztott margarinnal és egy tortaformába nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, vaníliával. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, tejfölt, majd a gesztenyemasszát. Ha hígnak tűnik 1,5 evőkanál liszttel sűrítjük. Ráöntjük az elősütött tésztára és visszatoljuk a sütőbe még 30-40 percre. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, kihűtjük és egy éjszakára, de legalább pár órára hűtőbe tesszük. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése