2016. április 30., szombat

Gesztenyés sajttorta

Gesztenyepüré és sajttorta kombója. Én mindkettőt imádom, így született meg ez a házasítás. Kellemesen gesztenyés, mégis érezni a sajttorta sajátos ízvilágát. Finom, krémes, az alján omlós keksztésztával. Az elkészítése is egyszerű és gyors. Igazi vendégváró, mivel előző nap is elkészíthető.


Gesztenyés sajttorta


Tészta hozzávalók:
  • 30 dkg omlós keksz
  • 15 dkg olvasztott margarin
Krém hozzávalók:
  • 50 dkg mascarpone
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 15 dkg porcukor
  • 4 ek. tejföl
  • 4 tojás
  • 1,5 ek.liszt
A tésztához az omlós kekeszet ledaráljuk vagy kézzel összemorzsoljuk. Elkeverjük az olvasztott margarinnal és egy tortaformába nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, vaníliával. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, tejfölt, majd a gesztenyemasszát. Ha hígnak tűnik 1,5 evőkanál liszttel sűrítjük. Ráöntjük az elősütött tésztára és visszatoljuk a sütőbe még 30-40 percre. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, kihűtjük és egy éjszakára, de legalább pár órára hűtőbe tesszük. Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése