(http://szerecsendejo.blogspot.hu/2013/04/ordog-torta-marcipan-bevonnattal.html) Picit módosítottam csak a recepten.
Az eredmény magáért beszél, díjnyertes torta lett belőle :)
Baileys-Chocolate Truffle Cake Hozzávalók:
(23 cm-s tortaformához)
Tészta hozzávalók:
- 6 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3 dl víz
- 15+15 dkg cukor
- 15 dkg vaj/margarin
- 3 tojás
- 3 tk vanília kivonat
- 27 dkg liszt
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 0,5 tk só
- 4 dl tejszín
- 40 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 1 dl Baileys
- 1 dl tejszín
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
A vizet a kakaóporral és 15 dkg cukorral felforraljuk. A vajat habosra keverjük a másik 15 dkg cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, vanília kivonatot. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, sütőporral és sóval. A tojásos keverékhez hozzáöntjük a kakaós vizet, majd a lisztes keveréket. A tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük masszát. 175 fokra előmelegített sütőben sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percet, majd kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. 3 lapba vágjuk.A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd a tűzről levéve beleszórjuk a csokit és addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Ezután hozzáadjuk a vajat, simára keverjük. Végül hozzáöntjük a Balileyst is. Egy keveset, kb 2-3 merőkanálnyit kiveszünk a krémből és egy tálcára öntjük. Hagyjuk mindkettőt hűlni. A tálcára öntött trüffelből, ha már elég keményre dermedt, golyókat formázunk, és megforgatjuk csokiban, vagy kakaóporban.
Elkészítjük a bevonatot. Ugyanúgy, mint a krémet, csak nem hűtjük ki annyira. Akkor öntjük a tortára amikor még picit folyik és elegyengetjük. Díszítésként a trüffelgolyókat a tetejére helyezzük és a közepét megszórjuk csokiforgáccsal. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése