2015. október 5., hétfő

Chocolate fudge - Csokis tejkaramella

Régóta szemeztem már a házi tejkaramellával, különösen a csokis változattal. Sokáig keresgéltem a megfelelő receptet, végül elkészítettem a saját verziómat. Pofon egyszerű megcsinálni, még annak is menni fog, aki nem egy konyhatündér. A végeredménnyel mindenki elégedett lesz. Finom, puha, omlós, szájban olvadós, hmmm....Igazi bűnös élvezet. Ajándéknak is szuper ötlet.



Chocolate fudge hozzávalók:

  • 40 dkg cukrozott sűrített tej
  • 20 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 1 kk vaníliakivonat
  • 10 dkg 60 %-os étcsoki
  • 15-20 dkg sós mogyoró

A sűrített tejet, vajat, cukrot állandó kevergetés mellett lassű tűzön elkezdjük melegíteni, ha a cukor elolvadt, feljebb vesszük a lángot és pár percig forraljuk, míg elkezd sűrűsödni. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, beletördeljük a csokit, és addig keverjük, míg elolvad. Végül a sós mogyorót is beleforgatjuk. Egy kivajazott, sütőpapírralt bélet formába öntjük és kihűtjük. Pár órára hűtőbe tesszük. Amikor lehűlt, kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és tetszőleges formára vágjuk. Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése