2014. október 9., csütörtök

Almás fitt finomság

Ismét valami kevésbé egészségtelen édességre vágytam. Ne legyen tele cukorral, valami gyümölcs is kerüljön bele, de azért finom is legyen, hogy a gyerekek is megegyék. Így esett a választásom az ír almatortára (http://szerecsendejo.blogspot.hu/2013/12/ir-almatorta.html), aminek receptjét átakítottam egy kicsit. A margarint kókuszzsírra cseréltem, a cukrot nyírfacukorra, a liszt felét pedig teljeskiőrlésűre. Az alma most nem darabokban, hanem reszelve került bele. Az állaga ugyanolyan finom, puha, a tetején a csoki pedig csak plusz ráadás. De csoki helyett tálalhatjuk vaníliasodóval is, amit szintén nyírfacukorral készítünk.
Eddig még senki nem tudott neki ellenállni, sőt, egy szelet nem elég belőle!



Almás fitt finomság hozzávalók:

  • 5-6 db alma
  • 15 dkg kókuszzsír
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 3 tojás
  • 9 dkg liszt
  • 9 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 rúd vanília vagy 1 ek. vaníliaaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 ek. rum/ rumaroma
Tetejére:
  • 50 g étcsoki (minél magasabb kakaótartalmú)
  • 1 ek kókuszzsír
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A kókuszzsírt a nyírfacukorral "habosra" keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliát, reszelt citromhéjat, rumot, sót, végül a sütőporral elkevert liszteket. A tésztába forgatjuk a reszelt almát. Kivajazott, lisztezett formába öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Az étcsokit a kókuszzsírral mikróban felolvasztjuk, majd a kihűlt tésztára csorgatjuk és elkenjük. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy a teteje megdermedjen, ezután fogyaszthatjuk. Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése