2014. június 10., kedd

Reform gyümölcstorta

Az eperszezon nem múlhat el gyümölcstorta nélkül. Egyszerű, de nagyszerű édesség. Mindenki szereti a könnyű piskóta, vaníliás krém és eper kombinációját. Ez a verzió ennek egyfajta egészségesebb változata. Senkinek fel sem tűnik, hogy nem a hagyományos édességet falatozza. Habzsolás bűntudat nélkül :)



Reform gyümölcstorta

Piskóta hozzávalók:
  • 3 tojás szétválasztva
  • 50 g margarin/kókuszzsír
  • 50 g nyírfacukor
  • 100 g teljeskiörlésű búzaliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek. tejföl
  • reszelt citromhéj
Krém hozzávalók:
  • 0,5 l tej
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 5 ek. nyírfacukor
  • 2 tojássárgája
  • 25-30 szem eper
  • fél csomag tortazselé

A piskótához a nyírfacukrot a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tejfölt, citromhéjat. A lisztet  a sütőporral egy külön tálban elkeverjük, majd az előbbi masszához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához forgatjuk. Gyümölcstortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, kihűtjük.

A krémhez  a pudingport kevés tejben csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingporos tejet, nyírfacukrot, majd a tojássárgáját, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. A krémet a kihűlt piskótára öntjük. Eperrel díszítjük.  A tortazselét vízzel elkeverjük és a torta tetejére öntjük. A kész tortát hűtőben dermesztjük, ezután szeleteljük. Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése