Reform gyümölcstorta
Piskóta hozzávalók:
- 3 tojás szétválasztva
- 50 g margarin/kókuszzsír
- 50 g nyírfacukor
- 100 g teljeskiörlésű búzaliszt
- fél csomag sütőpor
- 1 ek. tejföl
- reszelt citromhéj
Krém hozzávalók:
- 0,5 l tej
- 40 g vaníliás pudingpor
- 5 ek. nyírfacukor
- 2 tojássárgája
- 25-30 szem eper
- fél csomag tortazselé
A piskótához a nyírfacukrot a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tejfölt, citromhéjat. A lisztet a sütőporral egy külön tálban elkeverjük, majd az előbbi masszához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához forgatjuk. Gyümölcstortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, kihűtjük.
A krémhez a pudingport kevés tejben csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingporos tejet, nyírfacukrot, majd a tojássárgáját, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. A krémet a kihűlt piskótára öntjük. Eperrel díszítjük. A tortazselét vízzel elkeverjük és a torta tetejére öntjük. A kész tortát hűtőben dermesztjük, ezután szeleteljük. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése