Vaníliás meggyes torta
(18 cm-s tortaforma)
Piskóta hozzávalók:
- 5 tojás szétválasztva
- 16 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 ek. tejföl
- 1 kk. vaníliaaroma
Krém hozzávalók:
- 3,5 dl tej
- 5 dkg vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 35 dkg vaj
- meggy ízlés szerint
A piskótához a cukrot a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, vaníliaaromát majd a tejfölt. A lisztet a sütőporral egy külön tálban elkeverjük, majd az előbbi masszához adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.
A krémhez kb 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport. A maradék tejet felforraljuk, mikor már forr, hozzáöntjük a pudingport és besűrítjük. A végén hozzáadjuk a cukrot , majd még melegen a vaj felét, és simára keverjük. A krémet hűtjük. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, akkor a maradék vajat kihabosítjuk és a krémmel jól kikeverjük.
Ezután betöltjük a tortát. Az alsó piskótalapot megkenjül a krémmel, majd ízlés szerint meggyet teszünk rá, majd a következő réteg piskóta, megint krém, aztán meggy, végül az utolsó piskótalap. Kívülről is körbekenjük a vaníliás krémmel és dermesztjük. Ha a krém jól megdermedt, akkor jöhet a marcipánnal történő burkolás. Ezt mindenki ízlés szerint variálhatja. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése