2014. március 4., kedd

Gesztenyés-csokis trüffeltorta

Nagyon könnyű, nagyon finom és nagyon eteti magát. Ott porosodott a recept a fiókban már egy ideje, teljesen megfeledkeztem róla, de most valahogy eszembejutott és elővettem. És milyen jól tettem! Gyorsan elkészült és pillanatok alatt el is fogyott. Kezdők is nyugodtan belevághatnak, könnyű megcsinálni, és aki megkóstolja, biztosan kér majd repetát.



Geszetenyés-csokis trüffeltorta hozzávalók:
  • 250 g étcsoki (50-60 %-os)
  • 250 g gesztenyemassza 
  • 250 g vaj
  • 1,25 dl tejszín
  • 1,25 dl tej
  • 4 tojás
  • 100 g cukor
A csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tejszínt, tejet a gesztenyemasszával felforraljuk, simára keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral kikverjük. A csokit a tojássárgájás masszához adjuk, majd a gesztenyés tejszínt is hozzákeverjük. Végül a tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát és beleöntjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük (de ez sütőtől függ). Akkor jó, ha a széle már kezd megszilárdulni, de a közepe még lágy. Hagyjuk a formában kihűlni. Tálalhatjuk hidegen, melegen is. Vaníliafagyival  vagy tejszínhabbal kínáljuk. Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése