Geszetenyés-csokis trüffeltorta hozzávalók:
- 250 g étcsoki (50-60 %-os)
- 250 g gesztenyemassza
- 250 g vaj
- 1,25 dl tejszín
- 1,25 dl tej
- 4 tojás
- 100 g cukor
A csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tejszínt, tejet a gesztenyemasszával felforraljuk, simára keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral kikverjük. A csokit a tojássárgájás masszához adjuk, majd a gesztenyés tejszínt is hozzákeverjük. Végül a tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát és beleöntjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük (de ez sütőtől függ). Akkor jó, ha a széle már kezd megszilárdulni, de a közepe még lágy. Hagyjuk a formában kihűlni. Tálalhatjuk hidegen, melegen is. Vaníliafagyival vagy tejszínhabbal kínáljuk. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése