Málnás-mascarponés pite
Tészta hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- 125 g mascarpone
- 2 tojás
- 1 kk vaníliaaroma
- 30-35 dkg friss vagy mirelit málna
- 5-10 dkg cukor (ízlés szerint)
- 2 tojásfehérje
- 5 dkg cukor
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd
hozzáadjuk a cukrot, tojást, sütőport, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fél
órát hűtőben pihentetjük.
Addig elkészítjük a krémet. A málnát a cukorral picit
felfőzzük. A tojásokat szétválasztjuk. A mascarponét a tojássárgákkal, vaníliával kikeverjük, majd hozzáadjuk a málnát.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a málnás krémhez keverjük.
A tésztát kinyújtjuk és egy piteformába tesszük. A
mascarponés-málnás krémet ráöntjük a tésztára és 180 fokra előmelegített
sütőben megsütjük. Közben a 2 tojásfehérjét felverjük a cukorral. Amikor a pite
már majdnem kész, kivesszük a sütőböl, a cukorral felvert tojásfehérjehabot
rákenjük a tetejére és visszatesszük a sütőbe. Amikor a hab a tetején picit
megbarnul kivesszük, a formában hagyjuk kihűlni. Ezután tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése