2013. február 21., csütörtök

Málnás-mascarponés pite

Valamit mindenképp szerettem volna sütni, de nem tudtam eldönteni mi legyen az. Valami könnyű, gyümölcsös ízre vágytam. Megnéztem mi van a hűtőben, mélyhűtőben otthon és így született meg ez a könnyű gyümölcsös, mégis krémes pite.



Málnás-mascarponés pite

Tészta hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
Krém hozzávalók:
  • 125 g mascarpone
  • 2 tojás
  • 1 kk vaníliaaroma
  • 30-35 dkg friss vagy mirelit málna
  • 5-10 dkg cukor (ízlés szerint)
Tetejére:
  • 2 tojásfehérje
  • 5 dkg cukor

A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, tojást, sütőport, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fél órát hűtőben pihentetjük.
Addig elkészítjük a krémet. A málnát a cukorral picit felfőzzük. A tojásokat szétválasztjuk. A mascarponét a tojássárgákkal, vaníliával kikeverjük, majd hozzáadjuk a málnát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a málnás krémhez keverjük.
A tésztát kinyújtjuk és egy piteformába tesszük. A mascarponés-málnás krémet ráöntjük a tésztára és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Közben a 2 tojásfehérjét felverjük a cukorral. Amikor a pite már majdnem kész, kivesszük a sütőböl, a cukorral felvert tojásfehérjehabot rákenjük a tetejére és visszatesszük a sütőbe. Amikor a hab a tetején picit megbarnul kivesszük, a formában hagyjuk kihűlni. Ezután tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése