Ünnepi csokitorta
(18 cm-s tortaformához)
Piskóta hozzávalók:
- 5 tojás
- 14 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 sütőpor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 evőkanál tejföl
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 2 kk vaníliaaroma/rumaroma
- 10 dkg jó minőségű étcsoki (min. 60 %-os)
- (1-1,5 dl tejjel lazíthatjuk a krémet, ha túl kemény)
A krémhez a margarint a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliát. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk és a krémhez öntjük. Jól elkeverjük.
Az egyik tortalapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik tortalapot, azt is megkenjük, végül a harmadikat rátesszük. Vékonyan az egészet befedjük a krémmel, alkalomnak megfelelően díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése