2012. december 12., szerda

Ünnepi csokitorta

A karácsonyi készülődést tovább folytatva osztom meg ezt a mennyei csokitorta receptet. Nem csak karácsonykor szoktam készíteni, bármilyen ünnepi alkalomra kiváló. Aki szereti a csokoládét annak tutira bejön. Az elkészítése sem túl bonyolult, viszont az íze annál finomabb!



Ünnepi csokitorta
(18 cm-s tortaformához)

Piskóta hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 14 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál tejföl
Krém hozzávalók:
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 kk vaníliaaroma/rumaroma
  • 10 dkg jó minőségű étcsoki (min. 60 %-os)
  • (1-1,5 dl tejjel lazíthatjuk a krémet, ha túl kemény)
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat. A sütőport, kakaót elkeverjük a liszttel, majd a cukros margarinos tojásos masszához adjuk. Hozzákeverjük a tejfölt is, végül pedig óvatosan a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, 180 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.

A krémhez a margarint a porcukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliát. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk és a krémhez öntjük. Jól elkeverjük.

Az egyik tortalapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik tortalapot, azt is megkenjük, végül a harmadikat rátesszük. Vékonyan az egészet befedjük a krémmel, alkalomnak megfelelően díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése