2018. február 17., szombat

Meggyes csokitorta

Ez a süti egy isteni csokitorta továbbgondolása. A puha, szaftos piskóta, az édes csokoládé és a savanykás meggy szerintem isteni hármast alkotnak. Ha valakit le akarunk nyűgőzni, ezzel garantált a siker. Bármilyen alkalomra elkészíthetjük, biztosan megállja a helyét, legyen az születésnap, karácsony, vagy egy vasárnapi ebéd. ( vagy csak úgy, amikor megkívánunk valami finomat...:) )


Meggyes csokitorta


Piskóta hozzávalók:
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2,5 dl víz
  • 10+15 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 tk vanília kivonat
  • 22,5 dkg liszt
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • 0,5 tk sütőpor
  • 0,5 tk só

Krém hozzávalók:
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg jó minőségű tejcsokoládé
  • 20-25 dkg fagyasztott meggy

A vizet a kakaóporral és 10 dkg cukorral felforraljuk. A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, vanília kivonatot. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, sütőporral és sóval. A tojásos keverékhez hozzáöntjük a kakaós vizet, majd a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percet, majd kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. 3 lapba vágjuk.


A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd a tűzről levéve beleszórjuk a csokit és addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt és besűrűsödött, megkenjük vele az egyik tortalapot, majd jó gazdagon megszórjuk meggyel. A következő réteggel ugyanígy járunk el, majd a harmadik tortalappal befedjük. Kívülről is bevonjuk a krémmel. Hűtőben dermesztjük. Tetszés szerint díszítjük. Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése