A híres Red Velvet.
Bizonyára mindenki halott már róla, legalábbis aki szokott sütni. Nekem már
régóta rajta volt a listámon. Csak mindig közbejött valami más…De végre eljött
az idő és kipróbáltam. Mondhatom nem csalódtam. Igaz, kicsit kevesebb cukorral
csináltam mint az eredeti recept, nekem még így is elég édes lett. De nagyon
finom, puha szaftos piskóta és vaníliás mascarponekrém. Mmmmm, még a nyál is
összefut a számban ha rágondolok. És akkor lássuk a receptet.
Vörös bársonytorta
(23-24 cm átmérőjű)
Piskóta hozzávalók:
- 300 g fehér liszt
- 300 g cukor
- 125 lágy vaj
- 75 g keserű kakaópor
- 250 ml tej
- 3 tojás
- 2 ek piros ételfesték (vagy kb fél teáskanálnyi a gél/paszta fajtákból, attól függően milyen erős)
- 1 ek fehérborecet
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vaníliakivonat
- 0,5 tk szódabikarbóna
- Csipet só
Krém hozzávalók:
- 500 g mascarpone
- 200 g porcukor
- 125 g puha vaj
- 2 tk vaníliakivonat
A szárazanyagokat egy
tálban elkeverjük. A vajat a cukorral és vaníliával krémesre keverjük, majd
hozzáadjuk a tojásokat, jól összedolgozzuk. Ezután hozzáöntjük a borecetet,
ételfestéket, majd válatkozva a tejet és a szárazanyagok keverékét. A masszát
egy kivajazott, sütőpapíros tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített
sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben a krém hozzávalóit
robotgéppel szép simára keverjük.
A kihűlt piskótát 3
lapba vágjuk és megtöltjük a krémmel. Tetszés szerint díszítjük. Jó étvágyat
kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése