A belseje természetesen csokitorta volt.
Csokitorta hozzávalók:
Piskóta hozzávalói (24 cm-s formához):
- 7 tojás
- 20 dkg liszt
- 2,5 dkg kakaópor
- 1 sütőpor
- 14 dkg cukor
- 14 dkg margarin
- 3 evőkanál tejföl
Trüffelkrém hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 30 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
Díszítéshez kb 1 kg marcipán vagy Unidec massza
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat. A sütőport, kakaót elkeverjük a liszttel, majd a cukros margarinos tojásos masszához adjuk. Hozzákeverjük a tejfölt is, végül pedig óvatosan a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, 180 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.
A krémhez a tejszínt felmelegítjük, majd a tűzről levéve beleszórjuk a csokit és addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt és besűrűsödött, megkenjük vele az egyik tortalapot, rátesszük a másikat, majd kívülről is bevonjuk a krémmel. Hűtőben dermesztjük. Ezután tetszőlegesen díszítjük marcipánnal. Jó étvágyat és jó szórakozást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése