Narancslikőrös csokimousse torta
Tészta hozávalók:
- 2 tojás
- 7 dkg étcsoki
- 2,5 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 15 dkg étcsoki (60%-os)
- 2 dl tejszín
- 2 tojás sárgája
- 2 tojás fehérje
- 2 cl narancslikőr
- 10 dkg fehércsoki
- 1 dl tejszín
- 2 tojás sárgája
- 2 tojás fehérje
- fél csomag zselatinfix (ha túl híg a massza)
- 2 cl narancslikőr
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a felhabosított tojássárgáját. A csokit a vajjal megolvasztjuk, majd kézmelegre hűtjük. Hozzáadjuk a tojáshabhoz. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokos sütőben kb 20 percig sütjük. Ha kész, kihűtjük.
Az étcsoki moussehoz kb 1 dl tejszínt felmelegítünk. Beletesszük az apróra tört étcsokit és addig keverjük, míg felolvad. A tojásfehérjét felverjük, a sárgáját kihabosítjuk. A kézmeleg csokis masszához hozzákeverjük a tojássárgákat, majd az egészet belecsorgatjuk a tojásfehérjehabba.Hozzákeverjük a megmaradt tejszínhabot, majd a narancslikőrt is. A tésztára öntjük a krémet és betesszük a hűtőbe vagy mélyhűtőbe, amíg egy kicsit megdermed.
A fehércsokimousset is ugyanúgy készítjük el, mint az étcsokisat. A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a fehércsokit, homogénre keverjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat. A fehérjét habbá verjük, hozzácsorgatjuk a csokis masszát, majd a narancslikőrt. Mivel a fehércsokiban több a zsiradék, lehet, hogy hígabb lesz a massza, akkor tehetünk bele zselatint. Ezt a masszát a megdermedt torta tetejére öntjük és ezzel együtt tovább dermesztjük.
Ha a tortánk teljesen megdermedt, akkor óvatosan levesszük róla a tortakarikát. Tetejét csokiforgáccsal vagy kakaóporral díszíthetjük. Jó étvágyat kívánok!
Elkészítettem. Nagyon finom lett! Mentettem a receptet! Köszi Éva! :)
VálaszTörlésOrulok,hogy izlett:)Egeszsegetekre!
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Törlés