A recept muffinként is bevált. Természetesen ekkor rövidebb ideig sütjük.
Répatorta hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg méz
- 2 dl olívaolaj
- 28 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
- 14 dkg darált dió
- 40 dkg reszelt répa
- vanília/vaníliakivonat
- 1 sütőpor
- 1 kk fahéj
- 1 csipet só
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- vaníliakivonat
A répatortához a mézet elkeverjük az olívaolajjal, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A répa kivételével a többi hozzávalót a mézes keverékhez öntjük és jól elkeverjük. Végül beleforgatjuk a répát is. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt készre sütjük. Kihűtjük.
A krém hozzávalóit robotgéppel simára keverjük és a kihűlt tortára kenjük.
Vagy a kihűlt tortát két lapba vágjuk és megtölthetjük a krémmel. Fondanttal díszíthetjük. Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése