2014. augusztus 22., péntek

Diós gyömbéres kuglóf

Ismét az egészségesebb kategóriába tartozó süti teljeskiörlésű liszttel és nyírfacukorral. Nem túl édes, de a sok diónak köszönhetően elég maszív. A margarint esetleg helyettesíthetjük valami egészségesebb megoldással, például kókuszzsírral és akkor végképp elmondható, hogy csupa jót teszünk a szervezetünkkel ha ezt fogyasztjuk :) Bátraknak ajánlom hozzá a tejfölt öntetként, érdekes ízkombináció.



Diós gyömbéres kuglóf hozzávalók:

  • 10 dkg teljeskiörlésű búzaliszt
  • 30 dkg darált dió
  • 2 ek margarin
  • 2 tojás
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 1,5 dl tej
  • 15 g reszelt gyömbér
  • 1 kk vaníliaaroma
A margarint a cukorral kikeverjük,majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. A lisztet a dióval elkeverjük és a tojásos masszához öntjük. Végül hozzáadjuk a vaníliát és a gyömbért. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A formában hagyjuk egy kicsit kihűlni. Hidegen és melegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése